Subsidiemogelijkheden

Samen werken aan klimaat

Subsidiemogelijkheden

Vanuit de Rijksoverheid zijn er meerdere subsidieregelingen beschikbaar die behulpzaam kunnen zijn voor (toekomstige) klanten van SVP. In dit kopje leggen we uit van welke subsidieregeling je gebruik van kan maken om de overstap nog betaalbaarder/aantrekkelijk/etc. te maken. Of zelfs om je woning aardgasvrij te maken als je al bestaande klant van SVP bent!

Particulieren
Voor particulieren bestaat de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) subsidieregeling. Hiervoor kan een woningeigenaar subsidie aanvragen om aangesloten te worden op een warmtenet.
– Het subsidiebedrag voor een aansluiting op een warmtenet bedraagt maximaal: €3.325.
Naast de overstap op een warmtenet bestaat er binnen de ISDE ook subsidie voor het aanschaffen van een elektrische kookvoorziening.
Let op: dit is alleen voor klanten die al aangesloten zijn op een warmtenet. Voor nieuwe klanten die de overstap maken is dit subsidiebedrag al onderdeel van de overstapsubsidie.
– Het subsidiebedrag voor een elektrische kookvoorziening: €400.

Huurwoningen
Voor gemengde VvE’s of verhuurders van huurwoningen bestaat er de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH). Hiermee kunt u subsidie ontvangen voor zowel de overstap op een warmtenet als de inpandige aanpassingen om een woning aardgasvrij te maken. U kunt hiervoor per woning het onderstaande subsidiebedrag aanvragen:
– 30% van de kosten om over te stappen op een warmtenet, tot maximaal €3800 per woning.
– 40% van de inpandige kosten om aardgasvrij te worden, tot maximaal €1200 per woning.
Zo kan een bewoner van een huurwoning tot maximaal €5000 subsidie aanvragen voor de overstap op een warmtenet. Ook bestaande klanten kunnen nog SAH aanvragen voor het inpandige deel van hun kosten, nadat ze de overstap hebben gemaakt.

VvE’s
Gemengde VvE’s kunnen subsidie via de SAH aanvragen. Voor 100% eigenaar/bewoners VvE’s bestaat er de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE). Zo kan een VvE namens de bewoners subsidie vragen voor een aansluiting op een warmtenet.
– Tot 100kW aansluiting: €2925.
– Meer dan 100kW aansluiting: €28.858.
Let op: in tegenstelling tot de ISDE en SAH regeling moet u voor de SVVE regeling eerst de subsidie aanvragen voordat u de aansluiting uitvoert.

Meer informatie?
Neem contact op met SVP.