Vragen over jouw meteropname of de slimme meter?

Wanneer worden de meterstanden opgenomen voor de jaarafrekening?

Afhankelijk van de wijk waarin je woont, ben je ingedeeld in een groep. Als jouw groep aan de beurt is, ontvangt je een meterstandenkaart met meer informatie en een oproep om jouw meterstanden van dat moment aan ons door te geven. Een keer in de drie jaar komt een meteropnemer langs om de meterstand op te nemen.

Je kunt jouw jaarafrekening zo snel mogelijk, nadat we jouw meterstanden hebben ontvangen, op Mijn SVP.

Hoe meet de meter mijn warmteverbruik?

De warmtemeter in de warmte-afleverset meet zowel de hoeveelheid water die door de set stroomt als het verschil in temperatuur van het netwarmtewater dat wordt aangevoerd en dat retour gaat. In de meter wordt dan exact uitgerekend hoeveel warmte in de woning is verbruikt. Deze hoeveelheid warmte wordt uitgedrukt in Giga Joule (GJ).

Waar kan ik meer informatie vinden over mijn meter?

In de Meterhandleiding kun je meer informatie vinden over de drie meest voorkomende meters: Kamstrup Multical 403, Multical 401, Multical 111 en Multical 66. En hier vindt je de Handleiding Multical 402.

Wat is mijn verbruik? Hoe kan ik mijn verbruik bijhouden?

Je kunt jouw verbruik heel makkelijk zelf bijhouden door maandelijks jouw warmtestand die je kunt zien op jouw warmtemeter te noteren op onze Meterstandkaart (voorzijde). Je kunt deze zelf printen, of per mail bij ons opvragen. Kijk voor de volledigheid en mogelijke besparingstips ook naar onze Meterstandkaart (achterzijde).

In 2027 moeten alle warmtemeters in Nederland slimme meters zijn (Wet implementatie EU-richtlijnen energie-efficiëntie). Deze slimme warmtemeters bevatten een communicatiemodule, waarmee de meterstanden automatisch aan ons doorgegeven worden. Met deze data kunnen we sneller storingen opsporen, maar ook verbruiksoverzichten samenstellen zodat je meer inzicht krijgt in jouw warmteverbruik en daarmee de mogelijkheid hebt om zelf bij te sturen/besparen.

Wat is een gemiddeld verbruik?

Het verbruik is van veel factoren afhankelijk: type woning, laagbouw/hoogbouw, isolatiegraad van woning, jouw comfortwensen, tapwaterverbuik, gezinssamenstelling, enz. Het gemiddeld jaarverbruik in Purmerend per woning is ongeveer 28 GigaJoule.

Ik heb een slimme meter: hoe krijg ik een uitnodiging voor de SmartSVP app?

Als er bij u in de woning een slimme meter is geïnstalleerd, ontvangt u binnen enkele weken na de installatie een uitnodiging voor de SmartSVP app op het bij ons bekende e-mailadres. Ook als u verhuist naar een woning met een slimme meter ontvangt u binnen enkele weken na de overdrachtsdatum een uitnodiging voor de SmartSVP app.

Hoe log ik in op de SmartSVP app?

Het is enkel mogelijk om in te loggen als u van SVP een uitnodiging heeft ontvangen. Als u via de link in de uitnodiging een wachtwoord heeft aangemaakt kunt u met dit wachtwoord en uw e-mailadres inloggen. Het kan dus zijn dat uw inloggegevens voor de SmartSVP app anders zijn dan uw inloggegevens voor “Mijn SVP”. Als het niet lukt om in te loggen met uw e-mailadres en het door u gekozen wachtwoord, kunt u via de knop “Wachtwoord vergeten” op de inlogpagina van de app opnieuw een wachtwoord aanvragen.