Tarief Spaarzaam: Besparen bij een verbruik van 10GJ of minder per jaar

Met Tarief Spaarzaam bieden we een ander soort tarief aan dan het tarief op basis van het Niet-Meer-Dan-Anders-principe (NMDA). Bij een verbruik van 10GJ of minder per jaar  is tarief Spaarzaam aantrekkelijk. Met tarief Spaarzaam heeft de klant meer invloed en zelfregie op uw warmterekening en wordt er bespaard op energie en kosten. Hiermee willen we samen werken aan klimaat!

Klik hier voor de Tarievenkaart Spaarzaam 2024.
En klik hier voor het rekenvoorbeeld.

Inschrijven vanaf woensdag 3 januari t/m maandag 31 januari 2024

Tarief Spaarzaam loopt van 1 januari t/m 31 december 2024. De verrekening zal met terugwerkende kracht plaatsvinden vanaf 3 januari 2024. Op uw jaarrekening zal automatisch rekening worden gehouden met het Spaarzaamtarief. U ontvangt dus geen aparte afrekening. De invloed van het Spaarzaam tarief op uw jaarrekening is afhankelijk van het moment waarop u uw rekening ontvangt. Vanaf 3 januari 2024 kan er worden ingelogd op “MijnSVP” om via een persoonlijk overzicht te ontdekken of tarief Spaarzaam interessant is. Heb je geen account, maak dan via deze link een account aan, of neem telefonisch contact met ons op voor hulp of aanmelding. Aanmelden kan tot en met 31 januari 2024 24.00 uur.

Wat is Spaarzaam precies?

In de onderstaande video wordt Spaarzaam uitgelegd.

Besparingen tellen extra

Bij Tarief Spaarzaam wordt een deel van de vaste kosten (het vastrecht) verschoven naar de variabele kosten. De variabele kosten zijn de kosten die afhankelijk zijn van uw warmteverbruik. Er ontstaat dus meer ruimte waar uzelf invloed op heeft. Gaat u minder gebruiken dan normaal, dan gaat u ook minder betalen. Door Spaarzaam tellen deze besparingen EXTRA. Benieuwd wat uw verbruik het afgelopen jaar was? Kijk hiervoor op uw jaarrekening of op “MijnSVP”.

Spaarzaam: keuze voor de klant via gewijzigd GJ tarief

Bij Tarief Spaarzaam wordt een deel van de vaste kosten verschoven naar de variabele kosten. Dit is het gedeelte dat afhankelijk is van uw warmteverbruik. Het voordeel hiervan is dat, wanneer u minder warmte verbruikt dan normaal, u minder gaat betalen. Dat is met het Niet-Meer-Dan-Anders-tarief (NMDA; warmteklant betaalt even veel als de gemiddelde gasklant) ook zo, maar door de verschuiving van vast naar variabel tellen besparingen op het aantal GJ’s dat u verbruikt extra. Door deel te nemen aan Tarief Spaarzaam kiest u wel voor een ander tarief en doet u daarmee afstand van deze bescherming. Bij een strenge winter kan het voorkomen dat u meer warmte (GJ’s) verbruikt. Hierdoor kan uw warmterekening hoger uitvallen dan eerder. Hoeveel u bij deelname aan Tarief Spaarzaam in 2024 precies voor uw warmte gaat betalen, is afhankelijk van uw verbruik, het eigendom en het type afleverset.

De tarieven voor Spaarzaam 2024 zijn hier te vinden: Tarieven Spaarzaam

Een rekenvoorbeeld voor tarief Spaarzaam is hier te vinden: Rekenvoorbeeld Spaarzaam

 

 

Wij zitten klaar voor u!

Vragen? Wij helpen u graag! Onze Klantenservice zit voor u klaar op telefoonnummer 0900 9807 (lokaal tarief) om uw e-mail te beantwoorden via [email protected]. Wij zijn op werkdagen van 8:30 uur tot 17:00 uur bereikbaar.