Primeur: Drone-inzet voor lekdetectie

Primeur: Drone-inzet voor lekdetectie

Drone-onderzoek voor inspectie warmteleidingen

SVP gaat voor het eerst met een drone een deel van de warmteleidingen inspecteren. De drone is voorzien van een warmtecamera. Hiermee kunnen we eventuele lekkages in leidingen vaststellen. Het bedrijf Aero-Metrics voert voor ons dit onderzoek uit. Het onderzoek wordt uitgevoerd op vrijdag 16 februari a.s. tussen 08:00-12:00 uur.

AVG / Privacy

De dronepiloot is geregistreerd bij de RDW. Hierbij respecteren wij uiteraard de geldende regels volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de specifiek voor drones geldende regels.

Gebied

Ongeveer in deze gebieden gaat de drone vliegen:

Rotanstraat
Kometenstraat
Clara Visserstraat

Bewoners van de gebieden zijn via brief / mail op de hoogte gesteld van de aanwezigheid van de drone en mogelijk lichte geluidsoverlast.

Jaarcijfers SVP over 2023: minder verlies dan prognose

16-05-2024

SVP (Stadsverwarming Purmerend) maakt zijn jaarcijfers bekend over 2023. Het resultaat voor belastingen over 2023 bedraagt € 1,7 mln. negatief (na belastingen: € 1,5 mln. negatief). Dit is € 4,9 mln. lager dan opgenomen in de jaarbegroting (opgesteld in oktober 2022) maar € 6,4 mln. beter dan de laatste prognose (opgesteld begin oktober 2023). In 2023 werd SVP geconfronteerd met een aantal onvoorziene problemen met de ketels van de BWC (BioWarmteCentrale) wat leidde tot negatieve financiële consequenties. Het is voor het eerst sinds 2019 dat SVP geen zwarte cijfers kan schrijven.

Lees meer

Verkenning van aardwarmte in Purmerend

14-05-2024

In Purmerend wordt onderzoek gedaan naar het winnen van aardwarmte om duurzame en betaalbare warmte te leveren aan het warmtenet van Stadsverwarming Purmerend (SVP). Yeager Energy, Energie Beheer Nederland (EBN), SVP en de gemeente Purmerend zijn betrokken bij het project. Aardwarmte wordt gewonnen uit heet water op enkele kilometers diepte en kan worden gebruikt voor verwarming. Het project richt zich op het onderzoeken van de aardwarmtepotentie en het verkrijgen van vergunningen. Als het onderzoek succesvol is, kan het warmtenet in 2027 de eerste bewoners van Purmerend voorzien van aardwarmte.

Lees meer