BioWarmteCentrale weer volledig operationeel

Na een exceptioneel 2023, gekenmerkt door niet te voorziene technische problemen, is de BioWarmteCentrale (BWC) van SVP vanaf deze week weer volledig operationeel. De tien maanden durende hersteloperatie is succesvol afgerond, maar gaat gepaard met een financiële tegenvaller van €8,1 miljoen voor het jaar 2023. Reparatiekosten en de grotere inzet van gasgestookte HulpWarmteCentrales met hoge gasprijzen zijn hier de oorzaak van. Dit zal worden opgevangen uit eigen vermogen en dus niet worden doorberekend aan de klant.

In februari werd een aanzienlijke lekkage ontdekt in de Economizer van een van de vier ketels. De naastgelegen ketel werd daarop uit voorzorg ook uitgeschakeld. Tijdens inspectie bleek een onverwachte snelle degradatie van de Economizerbuizen, wat niet eerder is voorgekomen sinds de start van de warmtelevering door de BWC. Na reparaties en het op (hoge) druk brengen, werden ook nog in twee andere ketels lekkages in de ketelwand ontdekt, die door een dikke vuurvaste wandbekleding eerder onzichtbaar waren.

De reparaties, uitgevoerd door gespecialiseerde aannemers, waren uiterst complex en werden bemoeilijkt door de schaarste aan beschikbare experts, vooral tijdens de zomerperiode waarin veel bedrijven hun werkzaamheden stopzetten.

In deze laatste week van november branden alle vier de ketels van de BWC weer, een maand eerder dan gepland, na intensieve inspanningen en samenwerkingen met diverse partijen.

 

Geen warmtelevering SVP door stroomstoring Liander op vrijdag 1 maart

01-03-2024

Door een stroomstoring was er van het begin van de ochtend van 1 maart 2024 tot ongeveer 11.00 uur later die ochtend geen consistente warmtelevering in Purmerend. Er is hard gewerkt om de storing te verhelpen. De onderbreking in de levering is ontstaan na een stroomstoring eerder deze nacht bij Liander. De warmtelevering is in de loop van de vrijdagochtend hersteld.

Lees meer

Mijlpaal bereikt: 20.000ste slimme meter geplaatst

16-02-2024

Er is nieuwe mijlpaal bereikt bij de uitrol van slimme meters! Afgelopen week heeft één van onze monteurs de 20.000ste slimme meter geplaatst bij één van onze klanten. Een feestelijke gebeurtenis, waarbij we de bewoner van het adres een bloemetje hebben aangeboden.

Lees meer