Brononderzoek om herhaling van schade te voorkomen

Begin dit jaar is er schade ontstaan aan de ketels van de BioWarmteCentrale. Om herhaling te voorkomen, hebben we uitvoerig brononderzoek gedaan naar de oorzaak ervan. Hieruit zijn passende interventies voortgekomen. Eén van de belangrijkste maatregelen is dat de houtsnippers –waarop de centrale wordt gestookt– aan de juiste vochtigheidseisen voldoen. Daarnaast wordt de biomassa bij de aanvoer ook beter beoordeeld op deeltjesgrootte en aanwezigheid van groen blad. Door deze zorgvuldige selectie van biomassa zal de kans op corrosie aan de leidingen aanzienlijk verminderen.
Om ervoor te zorgen dat deze maatregelen effectief zijn, vindt er wekelijks een evaluatie plaats. Hierbij wordt gekeken naar de daadwerkelijke effectiviteit van de genomen maatregelen. Deze evaluatie stelt ons in staat om eventuele aanpassingen door te voeren en indien nodig nieuwe maatregelen te implementeren om de werking van onze installaties te waarborgen.
Met het overzicht van de genomen maatregelen en de regelmatige evaluaties willen we verzekeren dat de installaties weer veilig en betrouwbaar in bedrijf kunnen worden genomen.

Geen warmtelevering SVP door stroomstoring Liander op vrijdag 1 maart

01-03-2024

Door een stroomstoring was er van het begin van de ochtend van 1 maart 2024 tot ongeveer 11.00 uur later die ochtend geen consistente warmtelevering in Purmerend. Er is hard gewerkt om de storing te verhelpen. De onderbreking in de levering is ontstaan na een stroomstoring eerder deze nacht bij Liander. De warmtelevering is in de loop van de vrijdagochtend hersteld.

Lees meer

Mijlpaal bereikt: 20.000ste slimme meter geplaatst

16-02-2024

Er is nieuwe mijlpaal bereikt bij de uitrol van slimme meters! Afgelopen week heeft één van onze monteurs de 20.000ste slimme meter geplaatst bij één van onze klanten. Een feestelijke gebeurtenis, waarbij we de bewoner van het adres een bloemetje hebben aangeboden.

Lees meer