SVP bereikt belangrijke mijlpaal: meer dan de helft van de klanten heeft een slimme warmtemeter

Sinds oktober 2020 geldt er een wettelijke verplichting voor warmtebedrijven om nieuwe aansluitingen te voorzien van een slimme warmtemeter. Daarnaast moeten de meters bij bestaande aansluitingen voor 2027 vervangen zijn door een slimme meter. SVP wil voor eind 2024, dus ruim voor de wettelijke termijn, alle meters van haar ruim 27.000 klanten ‘verslimd’ hebben. Inmiddels is dat nu bij 14.500 huisaansluitingen gerealiseerd.

De implementatie van slimme warmtemeters is een belangrijke stap in de transitie naar duurzamere en efficiëntere energieoplossingen. Deze geavanceerde meters bieden onze klanten niet alleen meer inzicht in hun warmteverbruik, maar stellen hen ook in staat om bewustere keuzes te maken en op verbruik te besparen om zo kosten te verlagen en een positieve bijdrage te leveren aan het milieu.

Geen warmtelevering SVP door stroomstoring Liander op vrijdag 1 maart

01-03-2024

Door een stroomstoring was er van het begin van de ochtend van 1 maart 2024 tot ongeveer 11.00 uur later die ochtend geen consistente warmtelevering in Purmerend. Er is hard gewerkt om de storing te verhelpen. De onderbreking in de levering is ontstaan na een stroomstoring eerder deze nacht bij Liander. De warmtelevering is in de loop van de vrijdagochtend hersteld.

Lees meer

Mijlpaal bereikt: 20.000ste slimme meter geplaatst

16-02-2024

Er is nieuwe mijlpaal bereikt bij de uitrol van slimme meters! Afgelopen week heeft één van onze monteurs de 20.000ste slimme meter geplaatst bij één van onze klanten. Een feestelijke gebeurtenis, waarbij we de bewoner van het adres een bloemetje hebben aangeboden.

Lees meer