Nieuwe voorschotbedrag 2024 bekend per 1 januari

Vanaf 1 januari 2024 wordt het voorschotbedrag van klanten van SVP aangepast. Dit bedrag blijft geldig tot de volgende jaarafrekening van de klant, waarna een herberekening zal plaatsvinden.

Waarom een nieuw voorschotbedrag?
De tarieven van SVP wijzigen per 1 januari 2024, daarom passen we ook de voorschotbedragen aan om eventuele onaangename verrassingen bij de jaarafrekening te voorkomen.

Zelf het voorschotbedrag aanpassen
Klanten hebben de mogelijkheid om hun voorschotbedrag aan te passen. Dit doen ze door vóór 10 januari contact op te nemen met SVP en het gewenste bedrag door te geven.

Informatie en ondersteuning
Uitgebreide informatie, veelgestelde vragen en een verhelderende animatievideo zijn hier beschikbaar. Voor verdere ondersteuning staat onze Klantenservice klaar op telefoonnummer 0900 9807 (lokaal tarief) of via e-mail op [email protected]. De openingstijden zijn op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

Tarief Spaarzaam 2024
In het nieuwe jaar introduceert SVP opnieuw het Tarief Spaarzaam 2024, speciaal ontworpen voor klanten met een verbruik onder de 10 GJ. Aanmeldingen worden tussen 3 en 31 januari geaccepteerd. Meer informatie over Tarief Spaarzaam is hier te vinden.

UPDATE – Rekenfout ACM – Klanten krijgen max € 36 terug

18-07-2024

De toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een rekenfout gemaakt in de berekening van het maximumtarief voor het vastrecht warmte. SVP gaat dit bedrag uiterlijk februari 2025 uitkeren.

Lees meer

Rekenfout ACM – Kleine correctie op het vastrecht: klanten krijgen € 36 terug

27-06-2024

De toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een Herstelbesluit maximumtarief vastrecht warmte gepubliceerd naar aanleiding van een door hen gemaakte rekenfout. Deze zat in de berekening van dit tarief voor 2024 dat ze eind vorig jaar (2023) publiceerden. Dit herstelbesluit houdt in dat het maximum vastrecht met 36 euro (inclusief btw) omlaaggaat.  

Lees meer